Premies

 

  1. Voor bestaande woningen
    De netbeheerders Eandis en Infrax geven in bestaande woningen een premie voor wie zijn dak, vloer of muren isoleert, oude beglazing vervangt, of een zonneboiler of een warmtepomp plaatst. Deze premies blijven nog identiek als in 2015 gedurende de eerste 6 maanden van 2016. Voor daarna is nog niets beslist, maar het staat nu al vast dat sommige premies, onder andere voor dakisolatie, zullen worden afgebouwd. 
    De belastingvermindering voor wie investeert in dakisolatie loopt verder tot eind 2016. De belastingvermindering bedraagt 30% van de investeringen met een maximaal fiscaal voordeel van 3.050 euro. De woning moet bij de start van de werken minimaal 5 jaar oud zijn, het isolatiemateriaal moet een Rd-waarde (warmteweerstandscoëfficiënt) hebben van minstens 2,5 m²K/W en de werken moeten worden uitgevoerd door een aannemer.
  2. Voor nieuwbouwwoningen
    De netbeheerders Eandis en Infrax geven een globale premie voor een nieuwbouw met een E-peil dat aanzienlijk lager is dan de wettelijke norm. De premie hangt af van de datum van de bouwaanvraag en verschilt voor woningen en appartementen. Hoe lager het E-peil, hoe hoger de premie. Voor bouwaanvragen vanaf 2016 krijgt u een E-peilpremie vanaf een E-peil van maximaal E20. De premie bedraagt minstens 1.800 euro voor nieuwbouwwoningen en 800 euro voor appartementen.
    Nieuwbouwwoningen die veel energiezuiniger zijn dan de eisen op het ogenblik van de bouwaanvraag kunnen genieten van een korting op de onroerende voorheffing. De korting is afhankelijk van het jaar van bouwaanvraag en het behaalde E-peil. De totale korting loopt op tot duizenden euro’s per woning. Hoe groter het KI van de woning, hoe groter het netto voordeel.  

Voor meer informatie kunt u terecht op volgende nuttige links:
www.infrax.be
www.eandis.be
www.premiezoeker.be
www.energiesparen.be  

Contacteer ons

Contacteer ons
CAPTCHA
Deze vraag is om zeker te zijn dat u een persoon en geen computer bent.

Volg ons op Facebook

Volg ons op Instagram